گزارش ویژه|
گزارش مراسم همگرایی اصولگرایان استان قزوین در حسینه آیتالله شالی
مجلس اصولگرا باشد،حتی اگر از ما نباشد
دکتر محمود قلیپور| سه شنبه 23 آذر 94، نشست هماندیشی و همگرایی اصولگرایان قزوین در محل حسینیه آیتالله شالی شهر قزوین با حضور محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، تعدادی از نمایندگان قزوین در مجلس شورای اسلامی، مسئولان استانی و جمع کثیری از مردم شهر برگزار شد.
مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن شروع شد. سپس محمدحسین شفیعیها نماینده حزب موتلفه اسلامی در استان قزوین، ضمن تبریک حلول ماه ربیعالاول و در پیش داشتن میلاد حضرت ختمی مرتب به مهمانان و حضار خیرمقدم گفت و افزود: «فردا 24 آذر، مصادف با سالگرد سفر مقام معظم رهبری به استان قزوین است؛ این روز را گرامی میداریم و امید داریم که هدایتها و رهنمودها و توصیههای راهبردی که مقام معظم رهبری در طول این سفر پر خیر و برکت به استان داشتند همچنان مورد توجه مسئولان و مدیران استان باشد تا بتوانیم در پرتو این راهنماییهای ارزشمند و استراتژیک، پیشرفت بیش از پیش استان را ببینیم.»
وحدت اصولگرایان در استان قزوین به خوبی وجود دارد
وی در ادامه گزارشی از جلسات اصولگرایان استان قزوین با محوریت انتخابات مجلس و خبرگان رهبری ارائه داد و گفت: «فعالیتهای انتخاباتی از سال گذشته شروع شده است. پیرو سیاستهای کلی موجود، جبهه پایداری، حزب موتلفه و جمعیت ایثارگران گفتگوهای سهگانهای را آغاز کرده بودند که از سال گذشته این گفتگوها در استان هم با روند بسیار مثبت و خوب آغاز شد. این گفتگوها با اندیشه وحدت اصولگرایان شروع شد و همچنان ادامه دارد که به زودی نتایج این جلسات اعلام خواهد شد.»
شفیعیها افزود: «آنچه هم اکنون میتوانم عرض کنم این است که تجربههای گذشته، مخصوصاً انتخابات ریاست جمهوری سال 92 نشان داد که جز در مسیر وحدت و همگرایی یقیناً نمیتوانیم به اهداف عالیه جریان اصولگرایی دست پیدا کنیم. خدا را شکر این وحدت در استان به خوبی وجود دارد. در استانها این همگرایی به خوبی ایجاد شده و در تهران به علت وجود شرایط و نظرات مختلف به زودی این اجماع صورت خواهد گرفت تا به زودی یک لیست و یک صدا در انتخابات از طرف جریان اصولگرا شرکت داشته باشد. امیدوارم که اراده خدا نیز به سمتی باشد که رای مردم به سمت اصولگرایی دیده شود.»
وی با ابراز امیدواری برای به ثمر نشستن تشکیل جلسات هماندیشی و نزدیک شدن هر سه جریان اصولگرایی، تاکید کرد: «به امید روزی که همگی بتوانند در مسیر آرمانهای امام و رهبری نظام که پایهگذار و ادامهدهنده این تفکر هستند گام بردارند.»
فرمایشات رهبری در سفر به قزوین را پیگیری کردیم
سخنران بعدی این مراسم، حجتالاسلام و المسلمین سید مرتضی حسینی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی و بانی این جلسه همگرایی بود که ابتدا به تسلیت بابت ماه محرم و صفر و تقدیر از عزاداری مردم قزوین پرداخت و حلول ماه ربیعالاول و در پیش داشتن میلاد پیامبر اکرم(ص) را تبریک گفت.
وی با دعا برای اینکه این ماه پر خیر و برکت باعث بروز اتفاقات خوب در جامعه شود، به نکوداشت یاد سفر مقام معظم رهبری به استان قزوین پرداخت وگفت: «آقای مهندس روزبه استاندر سابق قزوین، سخنان رهبری را در سفرشان به استان قزوین جمعآوری و در کتابی منتشر کردند که این اتفاق و هنر بزرگی است. ایشان در بیانات خود فرمودهاند در زمانی که خیلی از شهرهای کنونی کشور هنوز روستا هم نبودند، قزوین شهر بود؛ شهر فقاهت، شهر علم و شهر فلسفه بود. همچنین ایشان میگویند همه بزرگانی که اکنون از آنها یاد میکنیم مثل میرداماد، ملاصدرا و غیره به نحوی در قزوین درس خواندهاند. یعنی قزوین مرکز علمی بوده است.»
حجتالاسلام و المسلمین حسینی افزود: «در آن سفر، حضرت آقا از دو عالم قزوینی هم نام بردند: آقا شیخ مجتبی قزوینی و شیخ هاشم قزوینی. خوشبختانه فردا هم مراسمی درباره آقا شیخ مجتبی داریم که هم یادی از ایشان است و هم عمل به یادآوری مقام معظم رهبری درباره این بزرگوار. رهبری مطالبی را هم درباره مسائل مالی و اقتصادی شهر قزوین داشتند مثل مساله صنعت، آب و ... که حقیقتاً با هماهنگیهایی که با نهادهای مختلف داشتیم، پیگیر فرمایشات ایشان بودیم. مثلاً ما جلسات بسیار و موثری درباره آب داشتیم و به نتایج مطلوبی هم رسیدیم. امیدوارم که هیچگاه این سفر فراموش نشود و مدام یادآوری شود.»
وحدت اصولگرایان استان قزوین در هیچ استانی دیده نمیشود
وی در ادامه از آقایان مهندس رجب رحمانی، روحالله عباسپور و داوود محمدی، نمایندگان استان قزوین در مجلس و نیز عموم مردمی که در جلسه شرکت داشتند تشکر کرد و این تجمع را نشان همدلی و اهمیت موضوع وحدت اصولگرایان دانست.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس همچنین گفت: «باید با قاطعیت بگویم که وحدت و یکپارچگیای که اکنون در بین اصولگرایان استان قزوین دیده میشود، در هیچ شهر و استان دیگری وجود ندارد. لذا این حضور حداکثری پاسخ به کسانی است که مدعی وجود اختلافات در بین اصولگرایان استان هستند و بیشک این همدلی و همزبانی منجر به نتیجه خواهد شد. انتخابات آینده، یعنی انتخابات خبرگان و مجلس یقیناً برای اصولگریان خواهد بود. البته رقیب تخریب میکند، او به دنبال پیدا کردن نکته و حرفی است تا نشان دهد که اصولگرایان تفرقه دارند اما با وحدت و همدلی این تخریب را خنثی خواهیم کرد.»
حجتالاسلام والمسلمین حسینی سپس از نقش سازنده و وحدتبخش مهندس محمدنبی حبیبی در ایجاد وحدت بین اصولگرایان کشور سخن گفت و از وی دعوت کرد تا سخنرانی خود را آغاز کند.
محمدنبی حبیبی دبیر کل حزب موتلفه اسلامی در ابتدای سخنانش ضمن تبریک حلول ماه ربیعالاول دعا کرد که همگی از عزاداران واقعی اباعبدالله (ع) باشند. وی همچنین ازمرحوم آیتالله شالی یاد کرد و اظهار داشت که قبل از انقلاب اسلامی برای تحقق فرمایشات امام راحل با ایشان در ارتباط بوده است.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی در ادامه به انتخابات سال 92 رجوع کرد و گفت: «حزب موتلفه اسلامی طبق تحلیلی که در ماههای منتهی به انتخابات 92 داشت، عنوان کرد که اگر اصولگرایان با بیش از یک نماینده در انتخابات شرکت کنند، به احتمال فراوان پیروزی را از دست خواهند داد. در همان ایام یعنی حدود یک ماه و چند روز قبل از برگزاری انتخابات با همین تحلیل تقاضای ملاقات با برخی از مراجع تقلید، مرحوم مهدوی کنی، جامعه مدرسین و جامعه روحانیت داشتیم و این تحلیل را ارائه دادیم. یکی از این ملاقاتها با حضرت آیتالله مکارم شیرازی بود و من گفتم اگر اصولگرایان با هم اتحاد نکنند احتمال دارد شکست بخورند، ایشان وقتی صحبتشان را شروع کردند گفتند آقای حبیبی چرا میگویید احتمال دارد اصولگرایان شکست بخورند، بلکه یقین بدانید که با حضور بیش از یک نماینده شکست خواهند خورد و اضافه کردند که هر کس در اصولگرایان تفرق، جدایی و اختلاف را دامن بزند، خلاف شرع و خلاف عقل انجام داده است. این نظر ایشان در اردیبهشت 92 بود و چند وقت پیش هم که در محضرشان بودم باز هم تاکیداتی برای اتحاد اصولگرایان داشتند.»
انتخابات مجلس 94 بسیار خطیرتر از انتخابات ریاست جمهوری سال 92
مهندس حبیبی با این یادآوری و مقدمه وارد بحث انتخابات پیش رو شد و از فعالیتهای حزب موتلفه اسلامی در این زمینه گفت: «ما از حدود دو سال پیش، تحلیل شرایط و مسائل موجود درباره انتخابات را در حزب موتلفه شروع کردیم، چون اساساً اعتقاد داریم که سیاستگذاری بدون تحلیل هیچ اثرگذاری و فایدهای ندارد. به طور یقین احزاب و تشکلها و نیز موتلفه برای انتخابات خبرگان نامزدی معرفی نخواهد کرد اما به این نتیجه رسیدیم که در انتخابات خبرگان، همه ظرفیت موتلفه اسلامی و به طور کل اصولگرایان باید در خدمت فهرست جامعتین قرار گیرد. در واقع حزب موتلفه اسلامی به این نتیجه رسید که همه ظرفیتی را که برای انتخابات مجلس خبرگان باید به کار بگیرد، در اختیار فهرست جامعتین قرار دهد و ما معتقدیم که بقیه اصولگرایان هم باید همین کار را بکنند.»
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی یادآور شد: «در همان جلسات تحلیلی حزب موتلفه اسلامی به این نتیجه رسیدیم که شرایط انتخابات مجلس 94 بسیار خطیرتر از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 است. ما با این تحلیل، چند نتیجهگیری کردیم: اول اینکه موتلفه اسلامی و سایر اصولگرایان نباید مستقل از بقیه وارد انتخابات شوند. فعالیت جزیرهای و مجرد از هم اصولگرایان خطایی است که دیگر نباید تکرار شود. لذا تصمیم دو سال قبل ما این شد که حتی یک نفر را در کل کشور مستقل از اصولگرایان معرفی نکنیم ولو اینکه برخی از اصولگرایان این نظر را نپذیرند. مطلب دوم این است که اصولاً اختلاف اصولگرایان در دورههای انتخابات گذشته با محوریت جامعتین بوده است؛ بنابراین ما ائتلاف اصولگرایان با محوریت جامعیتن را به تصویب شورای مرکزی رساندیم. سوم اینکه باید ظرفیت موتلفه اسلامی را در یک بعد وسیع صرف ایجاد ائتلاف بین اصولگرایان کنیم. در واقع با توجه به ظرفیت 53 سالهای که این حزب دارد، دیدیم ما مجاز به ورود به این مساله هستیم.»
مهندس حبیبی به پایبندی حزب موتلفه اسلامی بر ائتلاف اصولگرایان تاکید کرد و گفت: «دو گونه مجلس را تصورکنید. نخست مجلسی با غلبه کامل اصلاحطلبان و حضور 50 عضو رسمی کارتدار و موثر حزب موتلفه، و دوم مجلسی با غلبه تعیینکننده اصولگرایان بدون حضور حتی یک عضو حزب موتلفه اسلامی که یقیناً مورد دوم مورد نظر موتلفه است. سابقه ما نشان داده که ما صرفاً به حرف بسنده نمیکنیم و به آنچه میگوییم عمل میکنیم. این موضوع در جلسات مختلف آنقدر تکرار شد که تبدیل به یک فرهنگ شد. مجلس اصولگرا باشد حتی اگر از ما نباشد. سیاست ما این است که هر کسی در استانها هم بخواهد فعالیت کند باید پایبند به این موضوع باشد.»
با جبهه پایداری و جمعیت ایثارگران به نقاط مشترک فراوان رسیدیم
وی افزود: «جلسات مختلف ما با جمعیت ایثارگران و جبهه پایداری از سال گذشته شروع شده و در بیش از شصت جلسه این موضوع مطرح و استنتاج شده است. ما در انتخابات نهم در مقابل اینها بودیم و رقیب بودیم اما گفتیم کار را با رقبا شروع کنیم و بعد تسری بدهیم. جبهه پایداری مرکز و جمعیت ایثارگران مرکز را دارای دغدغه ائتلاف اصولگرایان میدانیم. شاید عدهای بگویند که آنها در فلان انتخابات آن حرکت را انجام دادند و به گونهای دیگر بودند، من در اینجا عرض میکنم که دوستان ما در جبهه پایداری و جمعیت ایثارگران دغدغه ائتلاف دارند نه تمایل به ائتلاف. در این شصت جلسه ما به نقاط مشترک فراوانی رسیدیم و مشترکات را نوشتیم و امضا کردیم. یکی از بندهای توافقات این است که ما در انتخابات با تفکر ضلعی، حزبی و گروهی شرکت نکرده و سهمخواهی نمیکنیم. بسیاری از توافقات این جلسات شصتگانه و سهطرفه، یک اثر مرکزی و یک اثر استانی داشته است.»
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی یادآور شد: «با اطمینان عرض میکنم این وحدت نظری که جناب حجتالاسلام و المسلین حسینی درباره وحدت فرمودند در اغلب استانها با لطف خدا حاکم است و هر استانی که به من گزارش میدهد از آنها لیست میخواهم که با چه کسانی صحبت کردید. در اکثر این لیستها هم میبینیم که ما هستیم، جبهه پایداری دیده میشود و جمعیت ایثاگران و پیروان و دیگران. در واقع، امیدواری ما توهمی نیست و واقعی است.»
حبیبی همچنین گفت: «اردیبهشت ماه سال گذشته در جلسه همگرایی با حضور آقای تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور یک پیشنهاد جمعبندی شده را اینگونه ارائه دادم، مبنی بر اینکه آیتالله مهدوی کنی - که آن زمان در قید حیات بودند- با آیتالله یزدی و آیتالله مصباح جلسه مشترک داشته باشند. همین که این خبر رسانهای شود که این سه نفر با هم نشستهاند میتواند یک اثر تعیینکننده و وحدتبخش برای کل کشور داشته باشد. به حمدالله جلسه سوم این سه تفکر هم هفته قبل شکل گرفت. بدین شکل، اکثر تفکرات اصولگرایان به هم نزدیک میشود. اگر آیتالله موحدی کرمانی و آیتالله یزدی که رئیس دو جامعه هستند در جلسه حضور داشته باشند، دوستان آقای لاریجانی فکر جداگانهای نمیکنند. جبهه پایداری هم که با آقای لاریجانی در تضاد هستند اگر ببیند آقای مصباح هم در جلسه هستند، دیگر نمیتوانند بگویند ما نظر دیگری داریم. یعنی عملاً اکثر سلیقههای اصولگرایان یک سرپرست و یک بزرگتر پیدا میکنند. در ابتدا سختیهایی برای جمع کردن این سه نفر داشتیم اما به حمدالله همه چیز دارد به خوبی پیش میرود.»
موضوع ائتلاف اصولگرایان یک موضوع قیامتی است نه فقط سیاسی
وی در ادامه سخنرانی خود یادآور شد: «آیتالله مصباح قبلاً گفته بودند که اگر تکلیفی احساس کنم، انجام میدهم. جلسه اول انجام شده بود و جلسه دوم به تاخیر افتاده بود. به آیتالله مصباح گفتم اگر شما و جامعیتن با هم جمع شوید خیال ما اصولگرایان راحتتر میشود. آیتالله مصباح فرمودند: من خودم را در عرض آیتالله یزدی و موحدی نمیدانم که برای جلسه سه نفره دعوتشان کنم. آقایان امر بفرمایند که هر وقت جلسه باید تشکیل شود من این امر را اطاعت کنم. آیتالله مصباح در همین جلسه یک ساعت و نیمه با من گفتند من جامعه مدرسین و جامعه روحانیت را خبره مسائل سیاسی میدانم و عقل حکم میکند در موضوعی که خبره اظهار نظر میکند، اطاعت کنیم.»
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی سپس عنوان کرد: «حدود دو ماه قبل از آیتالله موحدی کرمانی هم پرسیدم که نظر آیتالله مصباح در کنار مجلس خبرگان درباره مجلس شورای اسلامی چیست؟ آیتالله موحدی کرمانی گفتند: آقای مصباح فقط مجلس خبرگان را نفرمودند، فرمودند شما دو نفر، راجع به مسائل انتخابات هر تصمیمی بگیرید مورد قبول من است. توجه کنید این حرفهای اساسی برای ائتلاف اصولگرایان است. من چندین ملاقات به صورت جمعی و خصوصی درباره ائتلاف اصولگرایان با آیتالله موحدی کرمانی داشتم، چون موضوع ائتلاف اصولگرایان برای من یک موضوع قیامتی است نه فقط یک موضع سیاسی. یعنی اگر ما اختلاف کردیم و هر کسی حرف خودش را زد، روز قیامت در پیشگاه خداوند هیچ حرفی برای دفاع نداریم چرا که با عدم ائتلاف، فرش قرمز برای اصلاحطلبان پهن کردهایم.»
حبیبی گفت: «یک اصلاحطلب در یک جلسه خصوصی گفته بود ما دفعه قبل اشتباه کردیم که رفتیم کف خیابان و حالا باید درست برخورد کنیم و برویم پای صندوق. افراد خوب اصلاحطلب که مدعی تابعیت از ولایت فقیه هستند، آیا یک بار نام فتنه را گفتهاند؟ ایشان اصلاحطلب متدینی است و مدعی پیروی از مقام معظم رهبری، اما گفته من نمیفهمم موضوع فتنه چیست. ما نه اینکه بگوییم فتنه را محکوم کنند، نه، فقط میگوییم اقلاً یک بار کلمه فتنه را به زبان بیاورند. از آقای رئیس جمهور هم تقاضا میکنیم که ایشان هم یک بار کلمه فتنه را به زبان بیاورند. بنده معتقدم اگر با ائتلاف به میدان نیاییم خطر تکرار مجلس ششم جدی است. نظام به یک عده سینهچاک نیاز دارد که اگر خطری متوجه نظام میشود، در کف خیابان آماده گلوله خوردن باشند و از نظام دفاع کنند.»
وی عنوان کرد: «عدهای تلاش میکنند که از آمریکا چهرهای بزککرده و زیبا نشان دهند. دولتمردان آمریکا اگر به این نتیجه برسند که با یک هفته حمله به ایران بتوانند همه چیز را به دست بگیرند، لحظهای درنگ نمیکنند. بنده معتقدم اگر آمریکا کاری را علیه ایران انجام نداده، نتوانسته انجام دهد نه اینکه نخواسته است. چند بار هم دورخیز کردهاند که به ما هجوم بیاورند. کافی است بدانند که انقلاب پشتوانه مردمی ندارد؛ در این صورت ذرهای برای کوبیدن ما درنگ نمیکنند. حالا ما میخواهیم مجلس تشکیل بدهیم، پس مجلس باید با عدهای سینهچاک انقلابی تشکیل شود.»
اصولگرایان هیچ راهی جز ائتلاف ندارند
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی یکی از علل همبستگی اصولگرایان را جلوگیری از نفوذ تفکر سکولار بر مجلس برشمرد و یکی از مشخصات بارز عده زیادی از اصلاحطلبان را وجود تفکر سکولار در عمق اعتقاداتشان دانست.
مهندس حبیبی نسبت به حضور این تفکر در مجلس شورای اسلامی هشدار دارد و گفت: «شاید اینها نمازشان را بخوانند و به وظایف شرعی خود نیز عمل کنند اما به حضور اندیشه اسلامی در حوزه سیاست اعتقاد ندارند. اگر مشکل و تهدیدی درباره نظام انقلاب اسلامی ایران پیش بیاید، آن وقت چه کسی قرار است در برابر این مسائل سینه چاک کند؟ اگر فردای انتخابات از خواب بیدار شویم و ببینیم مجلسی شبیه مجلس ششم انتخاب شده است، اگر از غصه بمیریم، جا دارد؛ اما حالا که چنین اتفاقی نیفتاده است، آستینها را بالا بزنیم و وارد میدان شویم. شما ندیدید در مجلس ششم چه اتفاقی افتاد؟ چه کسانی در مجلس ششم شعار مرگ بر استبداد را به طعنه سر میدادند و اعتصاب دروغین غذا کردند؟ بنده یقین دارم اینها یک صبح تا شب نبود که واقعاً اعتصاب غذا کرده باشند، اینها همه کارهاشان دروغ است.»
وی در ادامه تاکید کرد: «یکی از همان نمایندگان آنقدر لاطائلات رادیو اسرائیل را تکرار کرد که آقای کروبی که از خودشان بود به حرف آمد. یکی از مشارکتیها وقتی آقا برای قانون مطبوعات حکم حکومتی صادر کردند، گفت حکم حکومتی دیگر چیست؟ که رئیس مجلس یعنی آقای کروبی گفت حکم حکومتی همان حکمی است که بعد از رد صلاحیت شدن توی مشارکتی، تو را به مجلس راه داد. مجلس ششمیها قبل از انتخابات و در حین انتخابات، آقای هاشمی رفسنجانی را هم تحمل نکردند اگرچه ما کفه اصلاحطلبی را در ذهن آقای رفسنجانی سنگینتر از اصولگرایی میدانیم.»
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی سپس گفت: «به نظر بنده همینها بودند که گفتند جمهوری اسلامی یک پارادوکس است و ما در این پارادوکس جمهوریت را انتخاب کردیم. بنابراین اینها در حال براندازی نرم بودند. عدهای خوشخیال هنوز هم نمیخواهند باور کنند که در فتنه 88 حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب از مشاوران موتمن و معتمد رده بالای میرحسین موسوی بودند. باورکنید خاتمی و مجلس ششم از همین صندوقهای رای بیرون آمدهاند. تکرار مجلس ششم در مجلس دهم طراحی شده و در حال اجراست و این از لبخندهای آشکار عدهای به آمریکا کاملاً مشخص است. مدام مقام معظم رهبری درباره آمریکا خون دل میخورند، آن وقت آقایان با لبخند با آمریکا برخورد میکنند. دشمنی آمریکا با ما، دشمنی با کل اسلام است. من با این استدلالها معتقدم که اصولگرایان هیچ راه دومی جز ائتلاف ندارند. من حرف آیتالله مکارم شیرازی را دوباره تکرار میکنم که هرکس به تفرق دامن بزند خلاف عقل و شرع عمل کرده است.»
حبیبی در پایان صحبتهایش یکی از مشکلات موجود را تعدد نامزدها دانست و ابراز داشت که اگر هر کسی تکلیف شرعی حس کند و در انتخابات شرکت کند که همگی باید در انتخابات در مقام نامزد شرکت کنند، در حالی که برای جمعبندی، نزدیک شدن به رای مطلوب و از دست ندادن مجلس، عدهای هم باید تکلیف شرعیشان را در نامزد نشدن در انتخابات ببینند.
در انتهای مراسم حجتالاسلام والمسلمین حسینی ضمن یادآوری روز 9 دی گفت: «نباید بگذاریم که روز 9 دی و فتنه فراموش شوند، دشمن به دنبال این است که این روز به فراموشی سپرده شود.»