یادداشت میهمان
مردم در سرنوشت کشور تاثیرگذارند
مردم در سرنوشت کشور تاثیرگذارند
گل زیرطاق!
این همان پرچم بزرگ و سهرنگی است که میلیونها انسان مسلمان و آزاده را تحت خود جای داده است. پرچم جمهوری اسلامی ایران، فقط یک پارچه معمولی نیست و رنگها و نوشتههایش به آن هویت و اعتبار میبخشند. بهکارگیری واژه «الله» یعنی که تمام مردم کشورم در پناه خدای بزرگی هستند که ما را از شر اجانب حفظ خواهد کرد. این افراد که میبینید، زیر طاق پرچم ایران زندگی میکنند و مثل گل زیرطاق ارزشمندند.
نیم کلاژ| کیوان امجدیان| قربان خدا بشوم که آسمان به زمین بیاید یک کاری میکند که اسم همه درست و حسابی بهشان بچسبد. نمونهاش هم همین جان کری از خدا بیخبر. ببینش! انگار واقعاً کر است. انگار صدای این همه ناله و فریاد مردم مظلوم یمن را نمیشنود. انگار دست طبیعت زده پس کلهاش و جفت گوشهایش را کر کرده که بیاید یک همچین گافی بدهد تا عالم و آدم مسخرهاش کنند.
این را دایی وقتی گفت که از اخبار، خبر تقدیر و تشکر جان کری از عربستان پخش شد.
محمدحسین مهدویان کارگردانی جوان اما با کارنامه بسیار موفق است. شاید کمتر کسی باشد که سریال مستند «آخرین روزهای زمستان را دیده باشد و این شاهکار را فراموش کند. داستان مستند آخرین روزهای زمستان آنقدر جذاب بود و چیدمان درست روایی و کارگردانی منحصر به فردی داشت که بیشتر مخاطبان آن را به صورت یک سریال تلویزیونی میدیدند. اوج این موفقیت زمانی بود که همرزمان این شهید بزرگوار از دیدن چهرههای جوانی خود در اثر فاخر مهدویان شگفتزده شدند. مهدویان بعد از ساخت این مستند دریافت که تولید چنین محصول فرهنگیای اثرگذاری خاصی روی مخاطب دارد و مخاطب آن را به صورت یک تولید داستانی میبیند. مهدویان که کار خود را با مرکز سینمای مستند و تجربی شروع کرده بود، نخستین تجربه سینمایی خود را در جشنواره سی و چهارم فجر با فیلم «ایستاده در غبار» ارائه داد. فیلم درباره شخصیت و مبارزات سیاسی حاج احمد متوسلیان از سرداران برجسته ایرانی در زمان هشت سال دفاع مقدس است.
سید علیاکبر ابوترابی، نه تنها افتخار قزوین، که افتخار ایران اسلامی است. مجاهدتهایش تا همیشه نقل لالاییهای شبانه مادرانی در خطه همیشه سرافراز قزوین است که فرزندان خود را برومندانی برای دفاع اسلام میخواهند، فرزندانی که مقاومت مقابل دسیسهها را بپسندند و هر کدامشان سیدی شوند برای نگاهبانی از مرز بیانتهای اسلام. این متن، گوشههایی است از خاطرات روایتشده درباره سیدالاسرا، سید علیاکبر ابوترابی.
حسن حمزه زاده| آنچه سبب تداوم یک اندیشه در یک جامعه میشود، تعهد به قوانین و التزام به قانون اساسی است. جمهوری اسلامی ایران که بر پایه اندیشههای معمار انقلاب، حضرت امام خمینی(ره) ساخته شد، همیشه به دنبال اهدافی بوده که اصول نظام را تشکیل میدهد. تکیه بر آزادی، حفظ استقلال و برقراری جمهوری اسلامی اصول اولیه و خدشهناپذیر این انقلاب مردمی بود. اصولگرایان در ادوار مختلف انتخابات و کنشها و واکنشهای سیاسی، همواره محور را این سه اصل قرار داده و با سنجش این سه اصل تصمیم گرفتهاند. یکی از رفتارهایی که اصولگرایان در طول سی و هفت سال تداوم انقلاب اسلامی همیشه بر آن تأکید داشتهاند حضور در انتخابات بوده؛ چرا که شرکت در انتخابات تجلیبخش سه شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است.
جلسه گردهمایی طلاب و روحانیون اصولگرای استان قزوین، سهشنبه 13 بهمن ماه با حضور جمعی از نمایندگان مجلس و مقامات کشوری و استانی به میزبانی حجتالاسلام والمسلمین سیدمرتضی حسینی در حسینیه آیتالله شالی برگزار شد.
در ابتدای جلسه حجتالاسلام حسینی به عنوان میزبان برنامه ضمن خیرمقدم به حضار و مهمان ویژه برنامه از نقش روحانیت برای بیداری مردم در مبارزه با نظام استبدادی شاه سخن گفت. سپس از دکتر غلامعلی حداد عادل که او را پرچمدار اصولگرایی نامید، درخواست کرد که به ایراد سخنرانی بپردازد و بر اساس تجربههای حاصل از درک محضر مقام معظم رهبری، تجربیات خود را برای طلاب جوان و مریدان رهبر انقلاب بازگو کند.
قزوین شهر جهاد و اجتهاد
عصر سه شنبه 13بهمن94 به مناسبت سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مراسمی با حضور مردم و مسئولان استان در مسجد امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد.
در ابتدای مراسم، حجتالاسلام علی قابل، رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان، ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان، به بیان ویژگیهای منحصربهفرد دکتر حداد عادل پرداخت و گفت که ایشان از دانشمندان و سیاستمداران زبده نظام است. حداد عادل پس از حضور در جایگاه، سخنان حجتالاسلام قابل را با مطایبه پاسخ داد: «آقای قابل بنده را قابل دانستند و این حرفها را زدند.»
برگ اول| حسن حمزه زاده| سالگرد سی و هشتم برپایی انقلاب اسلامی ایران از آن جهت از سالهای گذشته مهمتر و حساستر است که انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و مسائل پیرامون آن، بار دیگر به محکی جدی برای رفتار مردم و مسئولان در برابر مسیری که امام راحل ترسیم کردند، تبدیل شده است. بیشک یکی از اهدافی که سبب شد در طول سالهای مبارزه علیه رژیم استبدادی شاه راه امام و ملت را به کلی از راه نظام سلطه جدا کند، اهمیت به مردم و نظر ایشان بود. آنچه دیگران و کشورهای غربی را به ایرانی با نظام جمهوری اسلامی حساس کرد، برپایی یک نظام بر پایه دو اصل دموکراسی و دین بود؛ پایههایی که توامان دست کشورهای منفعت طلب را از دامان ایران دور میکرد. انقلاب امام و ملت، به حق، مشتی محکم بر دهان یاوهگویان شرق و غرب بود و تداوم این راه یعنی حفظ استقلال و ارزشهایی که نظام بر پایه آن بنا نهاده شده است.
حجت الاسلام حسینی در هر عرصه ای و در اینجا گازرسانی به مناطق مختلف استان قزوین، اهل شعار دادن نبوده و نیست. این را می توان از نامه نگاری ها و پیگیری های عدیده ای دید که نمونه هایی از آنها را ملاحظه می کنید. برگزاری جلسه ای توسط وی با حضور معتمدین محلی و اعضای شورای اسلامی شهر و روستاهای مناطق الموت بزرگ و طارم به همراه مدیر عامل شرکت گاز استان قزوین نیز به همین منظور بود تا آماری از عملکرد و اقداماتش در این عرصه ارائه کند؛ همچنین پاسخگوی خواسته ها و نیازهای افرادی باشد که به نمایندگی از مردم منطقه خود سخن می گفتند.
هفته نامه قزوین فردا| حسن حمزه زاده| در صفحه اول یادداشت اول به قلم سردبیر «رأی دوباره به انقلاب اسلامی» را بخوانید که محوریتش اهمیت انتخابات هفتم اسفند و تقارنش با دهه فجر است.
در صفحه اول، یادداشت اول «رأی دوباره به انقلاب اسلامی» را به قلم سردبیر بخوانید که محوریتش اهمیت انتخابات هفتم اسفند و تقارنش با دهه فجر است.
گزارش کامل سخنرانی دکتر حداد عادل در مسجد امام خمینی(ره) قزوین با عنوان «قانون به هیچکس بدهکار نیست، این ما هستیم که به قانون بدهکاریم» را درصفحه 4 و 5 دنبال کنید.
نوا توکلی مهر| درست در زمانی که نگرش های نو در علم موزه داری نوین و بطور کلی موزههای عصر معاصر، نگاه خود را به موضوعاتی چون اهمیت محیط پیرامون اشیاء موزه، امکان مشارکت مخاطب در درک آثار، استفاده از فناوری های نو و نقش مهم رسانهها در فهم موضوعات تاریخی، استفاده از مدلهای مختلف برای خلق محیط های مجازی در درک و مشاهده کاربردی و تطبیقی آثار تاریخی دوخته است، نگرشهای جا افتاده و تکرار شدهای در مدیریت فضاهای شهری همچنان به بافت قدیمیتر شهرها، به مثابه نمایشگاهی از تاریخ کالبد شهر و حفظ و حراست آن به عنوان اشیاء موزهای برای بازدید عموم و گردشگران می نگرد.
دکتر بهرام هوشیار یوسفی| به احتمال قریب به یقین، این اولین بار است که ترکیب «طراحی شهری پایدار اسلامی» در نشریهای مطرح میشود و بالطبع نگارنده توقع دارد از جانب اصحاب دانش و حرفه مورد مداقه قرار گیرد؛ البته زمانی که (قریب ۲۰ سال پیش) بنا به پیشنهاد وزارت مسکن و شهرسازی وقت و پیرو رهنمودهای مقام معظم رهبری در مورد ضرورت رعایت اصول و ارزشهای اسلامی در طرحهای شهرسازی و معماری و همچنین تأکید معظم له (در بندهای ۱۰ و ۱۲ منشور اقامه نماز در تاریخ (۱۳۷۵/۷/۲) شورای عالی شهرسازی و معماری وقت ایران تصویب و مقرر کرد حوزه معاونت شهرسازی و معماری وزارت مسکن و شهرسازی مطالعه مستمر درباره شهرها و معماری اسلامی گذشته و حال ایران و جهان به منظور دسترسی به اصول و ارزشهای حاکم بر ساختار آنها و تطبیق این اصول با دانش نوین بشری و دستیابی به ارزشها و اصول طراحی جدید شهری و معماری را به انجام رساند.
برگ اول| حسن حمزه زاده
نهانخانه اسرار
بر در میکده از روی نیاز آمدهام
پیش اصحاب طریقت به نماز آمدهام
از نهانخانه اسرار ندارم خبری
به در پیر مغـان صــاحب راز آمدهام
از سر کوی تو راندند مرا با خواری
با دلی سوخته از بادیه باز آمدهام
صوفی و خرقه خود، زاهد و سجاده خویش
من سوی دیر مغان نغمهنواز آمدهام
بــا دلی غمزده از دیر به مسجد رفتم
به امیدی هِله با سوز و گداز آمدهام
تا کند پرتو رویت بـه دو عالم غوغا
بر هر ذره به صد راز و نیاز آمدهام
«نماز آرامبخشترین معجون هستی است که روان آدمیان را مشحون از صلابت و رضا میکند. نماز گواراترین شربت آسمانی است که هیچ مائدهای با آن برابری نمیکند. نماز سبزینه نیاز است و ... در یک کلام نماز تابش آفتاب جمال خدا بر کویر هیأت انسانی است.»
کیوان امجدیان| نماز خواندن آنقدر برکت دارد که اگر بدانیم، در عوض وقت گذاشتن برای دیدن فلان نماینده و فلان مدیر و فلان وزیر که مثلاً وام برایمان جور کند و پروندهمان را درست کند و ... یکراست میرویم سراغ نماز و قامت میبندیم.
اما گاهی بعضیها را میبینیم که نگاهشان به نماز عین مشق مدرسه است و بعضی دیگر هم که مدام دنبال توجیه تنبلیشان هستند برای نماز نخواندن؛ آدمهایی مثل اینها:
میثم ملکی قزوینی، هنرمند جوان استان قزوین و عکاس شناخته شده کشورمان، حوزه دین و فرهنگ را به عنوان یکی از سوژههای همیشگی عکاسی، به صورت حرفهای دنبال کرده است. آنچه در این صفحه میبینید عکسهایی با موضوع نماز است که میثم ملکی آنها را در اختیار «قزوین فردا» گذاشته است.