هفته نامه قزوین فردا

سایت رسمی هفته نامه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قزوین فردا

هفته نامه قزوین فردا

سایت رسمی هفته نامه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قزوین فردا

با هفته نامه قزوین فردا هر هفته به میان شما خواهیم آمد و سعی خواهیم کرد در عرصه اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و ارتقای فرهنگ و بینش مردم خوب استان قزوین از هر کوششی دریغ نورزیم.
از کلیه کسانی که این هفته نامه به دست آنها می رسد یا در فضای مجازی محتوای آن را می بینند، همین طور اهالی رسانه از جریانهای مختلف سیاسی و فرهنگی دعوت می کنیم پس از مطالعه مطالب، به نقد و بررسی این هفته نامه بپردازند و به ما در ادامه راه یاری رسانند.

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

گزارش کار حجت الاسلام حسینی

شنبه, ۱۹ دی ۱۳۹۴، ۰۳:۱۶ ب.ظ

گفتگو با حجت‌الاسلام سید مرتضی حسینی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک

تا رسیدن به استاندارد بهداشت و سلامت

 از پا نخواهم نشست

 

همان طور که پیش از این وعده داده بودیم، در آستانه انتخابات به جای گرفتن وعده از کاندیداهای انتخابات مجلس به سراغ نمایندگان مجلس در استان قزوین می‌رویم و از عملکرد و فعالیت‌هاشان در دوره حضورشان در مجلس می‌پرسیم. حجت‌الاسلام والمسلمین سید مرتضی حسینی از آن دست نمایندگانی است که هر بار تماس می‌گیریم، با روی گشاده و آغوش باز جوابمان را می‌دهد و پاسخگوی سوالات‌ می‌شود. در شماره پیشین فعالیت‌های ایشان و مجمع نمایندگان درباره مساله آب را از نظر گذراندیم و در این قسمت، حوزه بهداشت هدف و محور صحبت‌ با ایشان است.


 جناب حاج‌آقا حسینی ممنون از شما که بار یگر وقت‌تان را در اختیار ما گذاشتید. در شماره قبلی هفته‌نامه درباره مصوباتی که در زمینه مساله آب در مجلس داشتید، صحبت کردیم و متوجه شدیم، انصافاً در حوزه آب کارهای بسیار مهمی برای حوزه انتخاباتی خود و نیز استان قزوین انجام شده است که جای تشکر دارد، این بار قرار است درباره فعالیت‌هایتان در زمینه مساله مهم و کلیدی بهداشت صحبت کنیم. برای ما و مخاطبان‌ نشریه بفرمائید که در این حوزه چه عملکردی داشتید؟

با توجه به اهمیت جغرافیایی استان قزوین و نیز مشکلات و معضلاتی که در بررسی‌هایمان در استان احساس کردیم، به این نتیجه رسیدیم که مساله بهداشت در استان قزوین نیازمند یک نگاه جدی و رویکردی اساسی است. مساله بهداشت در هر حالتی جزو اولویت‌های یک قانون‌گذار است، حال آنکه پس از بررسی‌های من این ضرورت بیشتر به چشم آمد. همان طور که می‌دانید طبق اعلام وزارت بهداشت کمبود بیش از صد هزار تخت بیمارستانی در کشور احساس می‌شود و در استان قزوین سهم ما از این کمبود حدود هزار تخت بود. حال آنکه پیش از این گمان می‌شد با توجه به نزدیک بودن استان‌مان به پایتخت باید اوضاع بهتری داشته باشیم اما آمار نشان داد که استان قزوین حتی از استان‌های زنجان و گیلان که جزو استان‌های محروم هستند و فاصله دورتری از شهر تهران دارند، از این بحران سهم بیشتری را برده است. لذا بلافاصله پس از انجام مطالعات اولیه، بر آن شدیم که این معضل و مشکل را که به صورت مستقیم با رفاه و آسایش مردم گره خورده است، برطرف کنیم.

 این احساس نیاز به تخت‌های بیمارستانی در مطالعات شما چگونه نمود پیدا کرد، به عبارتی چه عواملی باعث شد احساس کنید که استان قزوین در زمینه بهداشت و به طور اخص تخت بیمارستانی نیازمند توجه بیشتر است؟

مساله اول که کاملاً واضح بود این است که نسبت جمعیت و تخت‌های موجود جوابگوی نیازهای مردم نیست. مساله دیگر که بسیار حائز اهمیت است، مساله جغرافیای استان است. استان قزوین در محل عبور 11 استان کشور به تهران قرار دارد. توجه کنید که قرار گرفتن در چنین موقعیتی، مراجعات به بیمارستان‌ها را افزایش می‌دهد. به این موقعیت استراتژیک، بحث تصادفات جاده‌ای به علت این تردد بیشتر را نیز باید اضافه کنیم. لذا اگر تخت‌های بیمارستانی در این قسمت از کشور افزایش پیدا کند، هم ما به آن استاندارد مورد نظر وزارت بهداشت می‌رسیم و نیز باری را از روی مرکز کشور برمی‌داریم.

 در این زمینه یعنی کمبود تخت‌های بیمارستانی موفق به اخذ چه مصوباتی شدید؟

در دولت آقای احمدی‌نژاد ما شروع کردیم به گرفتن دو مصوبه درباره احداث دو بیمارستان در شهرستان البرز و شهر محمدیه. قرار شد در این دو شهر بیمارستان تاسیس شود. پیگیری کردیم و پس از تلاش‌های بسیار این مصوبه را از مجلس گرفتیم اما دولت عوض شد و با شروع کار دولت جدید ناگزیر به توجیه دوباره طرح‌های مصوب جهت اجرا شدیم. دولت جدید اعلام کرد که با توجه به کمبود بودجه، اجرای مصوبات جدید و به عبارتی کلنگ‌زنی را متوقف خواهد کرد تا به طرح‌هایی بپردازد که بیش از 70 درصد عملیات اجرایی آنها انجام شده است. با این تفکر، عملاً مصوبه ما باید تا تکمیل پروژه‌های در حال ساخت، متوقف می‌ماند اما سعی کردیم جلساتی با اعضای دولت داشته باشیم تا ضرورت این مساله را بیش از پیش به ایشان منتقل کنیم. در یکی از این جلسات با آقای نوبخت، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به ما گفتند در صورتی اجرای چنین طرحی را در حوزه استان قزوین شروع خواهند کرد که چهل درصد هزینه را خود شهر تقبل کند. من این مساله را با شورای شهر و ائمه جمعه این دو شهر و سایر نهادهای دیگر در میان گذاشتم. شهردار جدید شهر الوند گفتند که ساختمان نیمه‌کاره‌ای برای شهرداری دارند که البته فداکاری کردند و همین ساختمان را برای احداث بیمارستان دادند. وزارت بهداشت هم گروهی را مامور کرد که آمدند و ساختمان را بررسی کردند، تغییراتی در آن ایجاد کردند و سپس کار تکمیل شد. خدا را شکر این کار انجام پذیرفت و پروژه به بهره‌برداری رسید.

اما همچنان این کمبود تخت بیمارستانی را حس می‌کردیم. با دیداری که همراه استاندار و نمایندگان با وزیر بهداشت داشتیم، نمی‌پذیرفت که استان قزوین نیازمند این فعالیت‌ است چون همان‌طور که گفتم، تصور عمومی درباره استان قزوین اینگونه نیست اما پس از حضور آقای وزیر در استان و بازدیدشان از امکانات بهداشتی، در حضور امام جمعه و خبرنگاران کاملاً به این قضیه اقرار کردند که استان قزوین نیازمند یک نگاه جدی و تحول در زمینه بهداشت است. دو بیمارستان بوعلی و رجایی به ترتیب بیش از چهل سال و شصت سال به همین شکل در حال ارائه خدمات به مردم هستند و در واقع دو بیمارستان اصلی ما فرسوده هستند. به هر حال پذیرفتند که در کنار بیمارستان رجایی زمینی گرفته شود و ساختمانی جدید برای توسعه فضای بهداشتی احداث شود. در بیمارستان بوعلی هم قرار شد با همت و توافقات شهرداری، بهداشت و استانداری، تغییراتی در بیمارستان ایجاد شود یا ساختمان جدیدی برای این بیمارستان نیز ساخته شود. قرار شد جلساتی در این زمینه برگزار شود و هرچه سریع‌تر گام‌های عملی برداشته شود.

در بیمارستان آبیک از وقتی که ما آمدیم نقص‌هایی وجود داشت که سعی کردیم این نقص‌ها را در این مدت برطرف کنیم. در حوزه بخش‌ها سعی کردیم تا جایی که ممکن است نواقص را شناسایی کنیم و به تجهیز و سامان دادن مسائل بهداشتی در بخش‌ها اقدام کنیم. برخی از روستاها و شهرهای ما که اتفاقاً شهرها و مناطق بزرگ و مهمی هستند هم نیاز به نگرشی جدید و جدی داشت و ما با اسقرار پزشک دائم سعی کردیم تا حدودی به این هدف نزدیک شویم. شریفیه، آقابابا، بیدستان یا رجایی دشت، مناطقی بود که تردد کل الموت از آنها صورت می‌گرفت و از این دست بودند.

 جدای از این اقداماتی که انجام شده، آیا کارهای دیگری هم در حوزه بهداشت در دست دارید که مشغول انجام و گرفتن مصوبات باشید؟

بله، در دوره‏ای که رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین بودم در زمینه تخصیص بودجه 150 میلیارد ریالی برای تجهیزات و 51 میلیاردی برای تامین نیروی انسانی بیمارستان 96 تختخوابی تاکستان مکاتباتی انجام داده‌ایم. پیگیر تجهیز و اختصاص پزشک متخصص برای مرکز درمانی شهدای روستای یارود بخش الموت غربی هستیم که همان طور گفتم مانند سایر نقاطی که به نتیجه رسیده‌ایم در این منطقه نیز ان‌شاءالله به نتیجه مورد نظر برسیم. لازم به ذکر است که مکاتبات بسیاری با ریاست دانشگاه علوم پزشکی قزوین و وزیر بهداشت برای تخصص پزشک دائم انجام داده‌ایم. در کنار این مسائل، اقدامات عملی برای احداث بیمارستان 64 تختخوابی شهر محمدیه انجام شده، بحث توسعه مدیریت نیروی انسانی و افزودن 40 میلیارد ریال به سر جمع اعتبارات دانشگاه برای پروژه 32 تختوابی بیمارستانی آبیک که از پروژه‌های مهر ماندگار است. همچنین پیگیری دستگاه سی تی اسکن، سی آرم و میکروسکوپ جراحی مغز و اعصاب برای بیمارستان تامین اجتماعی رازی قزوین و افزایش امکانات سزارین با عنایت به این مساله که در حدود 300 عمل جراحی در ماه در این مرکز انجام می‌گیرد از مجموعه فعالیت‌هایی است که در حال انجام هستیم و تا رسیدن به نتیجه از پا نخواهیم نشست.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۱۰/۱۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی